5% discount on your first purchase!

@

Black Label Society (US)


Black Label Society

Black Label Society grundades 1998 av Zakk Wylde som tidigare spelat med bland andra Ozzy Osbourne, Pride & Glory och Derek Sherinian. Debutalbumet Sonic Brew gavs ut i Japan i oktober 1998 men släpptes i USA av Spitfire Records först i maj året därpå, då med ett bonusspår Lost my better Half. Zakk Wylde både sjunger och spelar gitarr och bas på albumet, kompletterat med Phil Ondich på trummor. Från börjam avbildades på omslaget en whiskyflaska av märket "Johnny Walker" men inför hot om stämning byttes bilden mot Black Label Societys logga.

Bandet turnerade i USA i början av 2000 men eftersom Ondich blev sjuk fick Craig Nunenmacher ersätta på trummor. Nick Catanese på gitarr och Steve Gibb på bas engagerades för livespelningarna. I maj utgavs Black Label Societys andra album, Stronger Than Death. Gästsångare på titelspåret är Mike Piazza. Året därpå utgavs albumet Alcohol Fueled Brewtality med en live-cd samt en cd med akustiska inspelningar varav en Neil Young-cover, Heart of Gold, och en Black Sabbath-cover, Snowblind. Steve Gibb lämnade bandet i juni och ny basist blev Mike Inez, tidigare men Ozzy Osbourne och Alice in Chains.

Albumet 1919 Eternal släpptes i mars 2002 och har Craig Nunenmacher på trummor förutom på tre av spåren där Christian Werr sköter slagverket. Robert Trujillo, senare i Metallica, spelar bas på två av spåren. Skivsläppet följdes av nya spelningar med Ozzfest, först i Europa och senare under året i USA. I april året därpå släpptes albumet The Blessed Hellride som innefattar spåret, Stillborn, med Ozzy Osbourne som gästsångare. Denna låt gavs också ut som singel. Detta var det första Black Label Society-album som tog sig in på försäljningslistan, Billboardlistan. Bandet turnerade i USA och vidare i Japan, Australien och Nya Zeeland. I augusti samma år, 2003, utgavs live-dvd:n "Boozed, Broozed, and Broken-Boned", med en upptagning från en konsert i Detroit, Michigan 14 september 2002 samt en intervju och annat bonusmaterial.

Hangover Music Vol. VI är bandets femte studioalbum och gavs ut i april 2004. Förutom Nunenmacher hörs här även John Tempesta på trummor på ett av spåren. Basspelet är fördelat mellan Mike Inez, James Lomenzo och John DeServio. Albumet sålde över 24 000 exemplar första veckan och tog sig därmed in på plats 40 på Billboard 100-listan.

Inför 2005 års album, Mafia, bytte bandet skivbolag från Spitfire till Artemis Records. En singel, Suicide Messiah, släpptes i januari och albumet gavs ut i mars. På den första utgåvan fanns ett dolt spår med en cover av Lynyrd Skynyrds I Never Dreamed. Ozzy Osbourne gästsjunger på låten In This River och senare gjordes en video till den låten som en tribut till den mördade Dimebag Darrell. Samlingsalbumet Kings Of Damnation 98-04 gavs ut 2005 av det tidigare bolaget Spitfire, med bland annat tidigare inte utgivna akustiska versioner av ett par låtar.

James LoMenzo lämnade bandet och den tidigare basisten John DeServio återkom inför inspelningen av albumet Shot To Hell som utgavs i september 2006. Albumet sålde i 32 000 exemplar första vecka och gick in som nummer 21 på Billboard-listan. Samma höst släpptes DVD:n "The European Invasion - Doom Troopin' Live".

Den 1 januari 2014 annonserade Zakk Wylde via Facebook att Lizzy Bordens tidigare gitarrist Dario Lorina skulle ersätta Nick Catanese som rytmgitarrist.
Källa: Wikipedia

AND SOME NEW ROCK ITEMS BELOW


Rocknet recommends

Mother Misery (SE)
Crazy Lixx (SE)
Knogjärn (SE)
Kill The Kong (SE)