5% discount on your first purchase!

@

Paradise Lost (UK)


Paradise Lost

Previous gigs

 • Arch Enemy + Bloodbath + Sodom m.fl.

  Arch Enemy + Bloodbath + Sodom m.fl.

  Det här är en festival där 18 band ingår. Arch Enemy headlinar Bloodbath är förband tillsammans med bland annat Sodom m.fl.

 • Paradise Lost + Pallbearer + Sinistro

  Paradise Lost + Pallbearer + Sinistro

  Paradise Lost headlinar Pallbearer är förband tillsammans med bland annat Sinistro

 • Paradise Lost + Sinistro + Pallbearer

  Paradise Lost + Sinistro + Pallbearer

  Paradise Lost headlinar Sinistro är förband tillsammans med bland annat Pallbearer

 • Paradise Lost + Pallbearer + Vampire m.fl.

  Paradise Lost + Pallbearer + Vampire m.fl.

  Paradise Lost headlinar Pallbearer är förband tillsammans med bland annat Vampire m.fl.

 • Paradise Lost är ett brittiskt gothic metal-band bildat i Halifax, England 1988. Bandet har gått från dödsmetall på debutskivan (Lost Paradise, 1990) till mörk rock med dominerande synth-inslag (Host, 1999), innan cirkeln slutits 2007 med en återgång till mörk doom-anstruken goth-metal (In Requiem, 2007). 

  Debutalbumet Lost Paradise gavs ut i början av 1990 och följdes upp med Gothic år 1991, ett album som innebar bandets genombrott. Detta album är allmänt betraktat som det första gothic metal albumet någonsin, och Paradise Lost ansågs som pionjärer inom genren. 

  1992 gavs albumet Shades of God ut. En EP gavs ut samma år, As I Die, en live-favorit än idag. 1993 gavs Icon ut. Draconian Times som gavs ut 1995 är bandets bäst säljande skiva hittills. I och med albumet One Second, släppt 1997, lämnade bandet metal för ett mer Sisters of Mercy-liknande sound. 

  Host från 1999 var ytterligare ett steg ifrån det bandet tidigare hade gjort och albumet påminner en del om Depeche Modes 1990-talsproduktion. Believe in Nothing släpptes 2001 och är den sämst säljande skivan. Symbol of Life, 2002, var den första skivan som gjordes i samarbete med producenten Rhys Fulber. Paradise Lost gavs ut 2005 och var i mångas ögon steget tillbaka till den stil bandet modifierat tio år tidigare. 

  I maj 2007 släpptes In Requiem som är en ännu tydligare återgång till det mörka och tunga sound som återfinns på albumen från början av 1990-talet. Inslagen av ren sång och synthar återfinns dock delvis fortfarande, men i bakgrunden. 

  I september 2009 kom Faith Divides Us - Death Unites Us, en skiva vars tunga och mörka sound tydligt knyter an till de allra tidigaste albumen. 2012 släpptes studioalbumet Tragic Idol. 1 juni 2015 släpps det 14e studioalbumet The Plague Within.
  Källa: Wikipedia

AND SOME NEW ROCK ITEMS BELOW


Rocknet recommends

Mother Misery (SE)
Crazy Lixx (SE)
Knogjärn (SE)
Kill The Kong (SE)