5% discount on your first purchase!

@

Volbeat (DK)


Volbeat

Previous gigs

 • Volbeat + Breaking Benjamin + Amorphis

  Volbeat + Breaking Benjamin + Amorphis

  Volbeat headlinar Breaking Benjamin är förband tillsammans med bland annat Amorphis

 • Volbeat är ett danskt hårdrocksband, som grundades 2001 av Michael Poulsen. Han har tidigare varit medlem i bandet Dominus, som var en stor metalgrupp i Danmark, tills de splittrades strax innan Volbeat grundades. Michael Poulsens största inspirationskällor kommer ifrån Elvis Presley och Johnny Cash. Den näst största inspiationskällan är musikgruppen Social Distortion, detta har influerat Volbeats musik/genre mycket. Volbeats musikstil är främst metal/hårdrock, men de har inslag av femtiotalets svängiga toner. Stilen har även jämförts som en metal-version av Elvis-musik. De influeras mycket av gruppen Anthrax, som de även har spelat för på ett eftersläpp efter en konsert med dem. 

  De släppte sin första demo, namngivet efter gruppen, 2002, men den fick ingen extraordinär uppmärksamhet. Dock fick bandet plats i rampljuset när Beat the Meat släpptes 2003.[3] Sånger som "Soulweeper" och "Danny & Lucy" låg länge på Sveriges och Frankrikes topp 30-listor på mest spelade låtar på radion. Dessa låtar kom sedan att vara med på debutalbumet The Strength / The Sound / The Songs. Volbeat hade tidigare blivit nekade skivkontrakt hos skivbolag, men fick till slut ett kontrakt med Rebel Monster Records. Senare fick de emellertid ett nytt kontrakt med skivbolaget Mascot Records. Hösten 2008 släpptes ett nytt album kallat Guitar Gangsters & Cadillac Blood.

  Volbeat har fått många utmärkelser, de fick till exempel pris för årets nykomling 2003 och för bästa debutalbum 2005. Deras låt "Pool of Booze" är en del av filmmusiken i den tyska snowboardfilmen Frost. De har spelat på festivaler som Rock Hard-festivalen, Roskildefestivalen 2009, Metaltown 2011, Sweden Rock, Wacken Open Air, Arvika och Peace & Love 2011, Bråvallafestivalen 2013 och Sweden Rock som ett av huvudbanden 2014. Bandet sponsras av märkena Vans och Eastpak.

  Under slutet av 2012 spelades Outlaw Gentlemen & Shady Ladies in och släpptes i april 2013. I samband med detta meddelade bandet även att man hade rekryterat en ny gitarrist, Rob Caggiano tidigare i Anthrax.

  I november 2015 meddelade bandet att basisten Anders Kjølholm lämnat bandet. På sin hemsida skrev man: "Anders has been a loyal friend and bandmate since 2001. [...] We're very thankful for this and wish Anders all the best in the future."

  Den 13 maj 2016 blev det klart att Kaspar Boye Larsen är bandets nya basist. Han har hoppat in flertalet gånger under Volbeats karriär och kan ses i nya videon till låten "The Devils Bleeding Crown.
  Källa: Wikipedia

AND SOME NEW ROCK ITEMS BELOW


Rocknet recommends

Mother Misery (SE)
Crazy Lixx (SE)
Knogjärn (SE)
Kill The Kong (SE)