5% discount on your first purchase!

@

Children of Bodom (FI)


Children of Bodom

Previous gigs

 • Children of Bodom + Forever Still + Oni

  Children of Bodom + Forever Still + Oni

  Children of Bodom headlinar Forever Still är förband tillsammans med bland annat Oni

 • Children of Bodom + Oni + Forever Still

  Children of Bodom + Oni + Forever Still

  Children of Bodom headlinar Oni är förband tillsammans med bland annat Forever Still

 • Children of Bodom

  Children of Bodom

  Njut av Children of Bodom denna dag på Debaser Strand

 • Children of Bodom är en ledande musikgrupp inom den finländska death metal-scenen (melodisk death metal). Bandet grundades 1993 i Esbo under namnet IneartheD. 1997 fick gruppen kontrakt med Spinefarm Records, men var tvungna att byta namn eftersom de redan hade ett kontrakt med ett mindre belgiskt skivbolag. Namnet Children of Bodom är härlett från de så kallade Bodommorden vid Bodom träsk år 1960 då två 15-åriga flickor och en 18-årig pojke mördades när de campade vid sjön.

  Children of Bodom spelar en extrem form av metal som kännetecknas av snabbt tempo, mycket tekniskt gitarr- och keyboardspel, blast beats och Alexi Laihos speciella röst. Vilken genre gruppen tillhör är dock en omdebatterad fråga. Oftast klassas musiken som melodisk death metal på grund av tempot och trummorna. Eftersom syntharna hade en så framträdande roll på bandets tidiga skivor och gitarrsolon är allmänt förekommande kan man även se musiken som en extrem form av power metal. Andra tänkbara genrer som Children of Bodom kan falla inom är melodisk, speed metal på grund av de höga tempot eller thrash metal med tanke på de klassiska influenserna (speciellt Stone brukar nämnas). Alexi Laiho själv bryr sig inte om att kategorisera sitt bands musik, dock vill han inte kalla den power metal. "Extrem metal" borde dock vara en vattentät definition. 

  Deras musik brukar i många skaror även anses ha Neoklassiska inslag (kan märkas på låten Black Widow på albumet Hatebreeder). Det har dock försvunnit mer och mer och på deras något senare album Are You Dead Yet? och Blooddrunk, så finns det nästan inga spår som kan klassas som Neoklassisk Metal. men deras senaste album (Halo Of Blood, (2013) har blivit mer melodiska, såsom albumet Follow The Reaper så finns det nästan inget spår som kan klassas som Neoklassisk Metal.
  Källa: Wikipedia

AND SOME NEW ROCK ITEMS BELOW


Rocknet recommends

Mother Misery (SE)
Crazy Lixx (SE)
Knogjärn (SE)
Kill The Kong (SE)