5% rabatt på ditt första köp!

@

Black Sabbath (UK)


Black Sabbath

Tidigare spelningar

 • Black Sabbath

  Black Sabbath

  Njut av Black Sabbath denna dag på Odeon Skövde Kulturhus

 • Black Sabbath

  Black Sabbath

  Njut av Black Sabbath denna dag på Västerviks Teater & Konferens

 • Black Sabbath var ett brittiskt heavy metal-band bildat år 1968 i Birmingham. Black Sabbath var en av de mest framgångsrika musikgrupperna inom metal i början på 1970-talet, och ett av de allra första metalbanden och är idag betraktade att vara stora pionjärer inom genren Heavy Metal och grundarna av den genren. Även om Led Zeppelin var före, spelade de egentligen inte heavy metal utan bluesrock, och Deep Purple som bildades samma år som Black Sabbath, började spela heavy metal 1969. Bandet är känt för sitt flörtande med det ockulta i sina texter och användadet av påstådda magiska symboler.

  Black Sabbath invaldes i Rock and Roll Hall of Fame år 2006.

  Bandet turnerade 2007 under namnet Heaven and Hell med Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler och Vinny Appice som medlemmar. Ett studioalbum släpptes år 2009.

  Torsdagen 10 november bekräftade Black Sabbath att en återförening kommer att ske. Fredagen den 11 november 2011 gjordes återföreningen officiell vid en presskonferens i Los Angeles. Där bekräftades att en ny skiva kommer att spelas in och att en världsturné kommer att pågå under 2012. Det nya albumet kort och gott kallat 13 släpptes 10 juni 2013 och fick ett väldigt gott mottagande av både kritiker och fans. Det var det första albumet att hamna på första plats i England sedan 1970-talet Paranoid.

  Black Sabbath har sålt ca 70 miljoner skivor världen över.
  Källa: Wikipedia

OCH Så LITE ROCK-NYTT


Rocknet rekommenderar

Mother Misery (SE)
Crazy Lixx (SE)
Knogjärn (SE)
Kill The Kong (SE)