5% rabatt på ditt första köp!

@

Pantera (US)


Pantera

Pantera var ett amerikanskt groove metal-band från Arlington i Texas som bildades 1981. Bandet nådde framgång samtidigt som Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax och var en viktig del i utvecklingen av subgenren US groove metal. 

Pantera spelade i över nio år innan de nådde riktig kommersiell framgång med albumet Cowboys From Hell. Därefter blev de ett av de mest hyllade banden under 1990-talet och har ofta framhållits som ett av de mest inflytelserika banden någonsin inom genren. Trots bandets stora framgångar led de av konflikter och problem mellan bandmedlemmarna, vilket ledde till upplösning av bandet 2003. Gitarristen Dimebag Darrell blev skjuten till döds 2004 när han spelade i sitt senare band Damageplan. Pantera har sålt ca 14 miljoner skivor världen över.

Kuriosa
Bandet har även släppt ett flertal "hemvideor" - 3 Vulgar Videos from Hell, som delvis visar deras hårda festande och fria inställning till livet, och delvis visar deras djupare sidor och intima samband med sina fans. 
Pantera har sin egen drink/dryck som kallas Black Tooth Grin, även kallad bara Black Tooth. Det är en blandning mellan Crown Royal eller Seagram 7 whisky och cola. 
- Pantera betyder panter på ett flertal språk. 
- Dimebag Darrell kallades inledningsvis Diamond Darrell. 
- VH1 visade ett Behind the Music med Pantera i maj 2006.

Senaste uppställning
Dimebag Darrell – gitarr (1981–2003; död 2004) 
Vinnie Paul – trummor (1981–2003) 
Rex Brown – basgitarr (1982–2003) 
Phil Anselmo – sång (1986-2003)
Källa: WIkipedia

OCH Så LITE ROCK-NYTT


Rocknet rekommenderar

Mother Misery (SE)
Crazy Lixx (SE)
Knogjärn (SE)
Kill The Kong (SE)