5% rabatt på ditt första köp!

@

Carcass (UK)


Carcass

Carcass är ett brittiskt goregrind/death metal-band som bildades av Napalm Deaths gitarrist Bill Steer, tillsammans med trummisen Ken Owen 1985 i Liverpool, England. 1987 började basisten och sångaren Jeffrey Walker (tidigare i Electro Hippies) i bandet. 

Fokus i Carcass tidiga material var ofta relaterat till medicin, som till exempel bisarra kombinationer av medicinska instrument och kemikalier med mänsklig anatomi. Detta fokus ledde pressen till att felaktigt tro att någon av bandets medlemmar hade studerat medicin. Typiska sångtitlar från denna perioden var "Lavaging Expectorate of Lysergide Composition" och "Microwaved Uterogestation". 

Efter att ha börjat som ett goregrind-band ändrade Carcass ljudbild och textinnehåll. Från och med skivan Necroticism: Descanting the Insalubrious (1991) kunde man höra ett musikaliskt experimenterande till skillnad från de tidigare skivorna. Det bästsäljande albumet Heartwork (1993) var i stort sett befriat från det tidigare blodiga innehållet och hade en mer melodiös ljudbild. 

Efter albumet Swansong (1996) lades bandet ner efter en utdragen process med Columbia Records att ge ut skivan (som istället kom på Earache Records). Vissa av medlemmarna gick vidare till bandet Blackstar Rising. Carcass återförenades 2007 för att spela på ett antal festivaler, bl.a. Wacken Open Air och Tuuska Open Air i Finland. Bill Steer och Jeff Walker fick med sig Michael Amott och han tog med sig Daniel Erlandsson från Arch Enemy. Daniel ersatte därmed originaltrummisen Ken Owen som inte kunde medverka av hälsoskäl. 
Denna sättning spelade sedan ihop till 2012 då Michael Amott och Daniel Erlandsson lämnade bandet för att fokusera på Arch Enemy. Ersättare för de båda blev Daniel Wilding som kom med 2012 och Ben Ash som kom med i gruppen 2013. Den 13 september 2013 släpptes nya skivan Surgical Steel.
Källa: Wikipedia

OCH Så LITE ROCK-NYTT


Rocknet rekommenderar

Mother Misery (SE)
Crazy Lixx (SE)
Knogjärn (SE)
Kill The Kong (SE)