5% rabatt på ditt första köp!

@

Kreator (DE)


Kreator

Tidigare spelningar

 • Iron Maiden + Ozzy Osbourne + Judas Priest m.fl.

  Iron Maiden + Ozzy Osbourne + Judas Priest m.fl.

  Det här är en festival där 15 band ingår. Iron Maiden headlinar Ozzy Osbourne är förband tillsammans med bland annat Judas Priest m.fl.

 • Kreator är ett tyskt thrash metalband från Essen, bildat 1982. Musikstilen liknar deras landsmän Destruction, Sodom och Tankard, som vanligtvis är mer komplex och sedan 2001: s våldsamma revolution mer melodisk. Tillsammans med dessa tre band har Kreator kallats en av "Big 4" av teutonic thrash metal och de är ofta krediterade med att hjälpa pionjärdödsmetall och svart metall genom att innehålla flera delar av vad som skulle bli deras genrer.  Bandet har uppnått världsomspännande försäljning av över två miljoner skivor för kombinerad försäljning av alla sina album, vilket gör dem till ett av de mest sålda tyska thrash metalbanden genom tiderna. 

  Kreators stil har förändrats flera gånger under åren, från ett Venom-inspirerat speed-metal sound, som senare flyttade in i thrash metal och inkluderade en övergångsperiod från thrash till industriell metall och gotisk metall under 1990-talet. I början av 2000-talet återvände Kreator till sitt klassiska thrash-ljud, som har fortsatt fram till idag.

  Hittills har Kreator släppt fjorton studioalbum, två EP-skivor, två livealbum och tre samlingsalbum. De fick en stor fanbase i det internationella thrash metal-samfundet, med deras andra studioalbum Pleasure to Kill (1986) betraktas som ett inflytelserikt album av genren. Kreator var också ett av de första tyska thrash metal-banden som signade till en major label (Epic Records 1988); De skulle dock inte lyckas förrän senare album, inklusive deras trettonde studioalbum Phantom Antichrist (2012) och dess Gods of Violence (2017), som båda toppade listor i många länder inklusive förstaplatsen i Tyskland.
  Källa: Wikipedia

OCH Så LITE ROCK-NYTT


Rocknet rekommenderar

Mother Misery (SE)
Crazy Lixx (SE)
Knogjärn (SE)
Kill The Kong (SE)